понеділок, 2 січня 2023 р.

Стратегія розвитку Доброславської громади – розробляємо разом!

Восени 2022 року Одеський інститут соціальних технологій разом з командою Доброславської громади завершив реалізацію проєкту «Доброслав – єдина заможна родина». Серед важливих підсумків – допомога селищній раді в упорядкуванні та розробці локальних нормативних документів.

Водночас основний довгостроковий, концептуальний акт, що містить бачення подальшого розвитку, – Стратегія розвитку громади – потребує окремої уваги, часу і спільних зусиль усіх зацікавлених сторін.

Керівництво громади звернулося до експертів ОІСТ з проханням про допомогу у розробці Стратегії розвитку Доброславської громади до 2030 року.

Враховуючи, що ОІСТ долучався до розробки попередньої Стратегії розвитку громади на 2016-2020 роки, таке прохання є цілком закономірним. А життя громади в умовах воєнного часу і нові умови післявоєнного відновлення країни потребують нових підходів до розробки такої Стратегії.
«Стратегія розвитку Доброславської ТГ: формуємо та реалізуємо разом» – таким є новий проєкт ОІСТ, підтриманий Міжнародним фондом «Відродження».
Основна місія проєкту – допомогти розробити і прийняти Стратегію розвитку громади як дорожню карту розбудови її майбутнього, до якого прагне громада, враховуючи при цьому стратегію розвитку регіону і країни у цілому.

Головна умова успіху – аби на усіх етапах цього процесу робота здійснювалась у тісній співпраці адміністрації Доброславської громади, громадськості, господарських та бізнесових структур за експертної підтримки ОІСТ та зовнішніх фахівців.

Кожен активний мешканець – як в адміністративному центрі громади, так і на її периферійних територіях – має відчути, що його думкою цікавляться, і що він є не тільки співавтором розробки, а й співучасником реалізації цієї Стратегії.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» у межах проєкту «Стратегія розвитку Доброславської ТГ: формуємо та реалізуємо разом». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду «Відродження».

Немає коментарів:

Дописати коментар